Case: Vision Service

Hård konkurrence får udfordreren i markedet til at løfte overliggeren for performance med afsæt i et klart billede af, hvor potentialet ligger.

Udfordringen:
Virksomheden er ung og konkurrencen i markedet hård. Grundlæggeren ønsker at udfordre branchestandarderne og levere en top-end service til kunderne. Han ved også, at prisen ikke kan ligge væsentligt over konkurrenterne. Nøglen er høj performance og at tænke anderledes. Selvom de er et team, som allerede er effektivt og performer godt, ønsker han at udfordre sig selv og teamet på, hvordan de kan løfte sig fra det nuværende niveau.

Løsningen:
Individuelle forløb baseret på selvtesten Personal Performance Assessment (PPA) og ledercoaching, samt et opsamlende møde, hvor teamet tager visse fælles beslutninger for at øge performance på teamniveau.

Resultaterne:
“Med PPA’en har vi hurtigt og enkelt fået et spot-on billede af, hvor vi står lige nu, både hver for sig og som samlet team. Med PPA-rapporterne og ledercoachingen har vi fået konkrete og praktiske idéer til vores handlingsplaner, så vi nu kan gå i gang med de ting, der vil løfte os mest.”

Kasper Willemoes, adm. direktør og ejer, Vision Service